2011-05-04

Onsdag: lammfärsbiffar med tomatsås och klyftpotatis

Lammfärsbiffar, 4 personer:
400 gram lammfärs
3 msk ströbröd
1,5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk persilja
1 tsk salt
peppar

1. Börja med att låta ströbrödet svälla i vattnet.
2. Pressa vitlöken och finhacka persilja. Tillsätt dem och de övriga ingredienserna och blanda väl.
3. Forma färsen till biffar och stek dem i hälften olivolja och hälften smör.

Tomatsås:
1 gul lök
2 msk olivolja
1 burk hackade tomater (+en nya salt)
1 dl vitt vin
salt
cayennepeppar

1. Halvera löken och dela den sedan igen. Skiva den tunt och fräs den gyllene i olivoljan.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop i ca 15 minuter. Häll sedan såsen över lammfärsbiffarna.

Ugnstekt potatis:
8-10 potatisar
rosmarin
salt
2 msk olivolja

1. Häll olivoljan i botten på en ugnsfast form.
2. Skala och klyfta potatisen. Tillsätt rosmarin (färsk eller torkad) och salt.
3. Tillaga potatisen i 225 grader varm ugn i ca 40 minuter.

Tsatziki:
2 dl matlagningsyoughurt
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

1. Halvera gurkan. Riv sedan gurkan på ett rivjärn och låt den rinna av i ett durkslag i ca 15 minuter. Försök att pressa bort gurksaften om du har kort om tid.
2. Tillsätt riven vitlök och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar