Ljummen couscoussallad med kyckling, 4 personer:
Marinad:
2 dl apelsinjuice
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk honung
1,5 msk soja
cayennepeppar
Sallad
2-3 kycklingfiléer
2 morötter
1 röd lök
1 röd paprika
2 stjälkar selleri
1 zucchini
2 msk olivolja
4 dl couscous
Salladsbädd:
isbergssallad
rucola
1. Börja med att röra ihop marinaden och skära kycklingen i munsbitar. Lägg bitarna i marinaden i minst 30 minuter. Helst längre, t ex på morgonen.
2. Skiva löken, sellerin och moroten. Skär paprikan och zucchinin i bitar. Fräs dem lätt i olivoljan. Det är gott om grönsakerna fortfarande har lite tuggmotstånd.
3. Tillsätt kycklingbitarna (inte marinaden, men spara den!) och fräs dem färdiga.
4. Slå över marianden och låt den koka in något.
5. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på paketet.
6. Blanda couscousen med kycklingen och grönsakerna.
7. Servera rätten på en bädd av sallad, (blanda inte salladen med couscousen, då blir den soggig!).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar