Grönsakscurry med ris, 4 personer:
3 morötter
1 litet blomkålshuvud eller broccoli
4 potatisar
1-2 lökar
4 msk rapsolja
200 gram ärtor
1 grön paprika
1/2 burk hackade tomater+1 nypa socker
curry efter smak
lite spiskummin
salt
peppar
1. Skala morötterna och potatisen. Skär dem i munsbitar.
2. Hetta upp oljan och börja med att tillsätta potatis och morötter. Fräs under lock.
3. Skär blomkålen i munsbitar och tillsätt dem.
4. Klyfta löken och skär paprikan i munsbitar, tillsätt dem, ärtorna och tomaten. Smaksätt med curry, spiskummin, salt och peppar och fräs ytterligare i ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten.
5. Servera curryn med vildris.
2011-05-22
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar