2011-03-09

Onsdag: caesarsallad

Caesarsallad, 4 personer:
2 romansalladshuvuden
6-8 skivor vitt bröd
2 msk smör
500 gram kycklinglårfilé eller kycklingfilé
2 msk olivolja
2 äggulor
1/2 dl olivolja
1/2 dl rapsolja
1,5 dl grovt riven parmesanost
1-2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citronsaft
8 sardeller (1 liten burk)
2 msk mjölk
1 tsk worchestersås

1. Skölj och torka salladen.
2. Skär brödet i tärningar. Stek dem i smöret. Krydda med salt och valfria örter. Jag brukar ta lite lökpulver och provencalska kryddor.
3. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar och fräs dem i olivolja.
4. Vispa äggulorna med en elvisp och häll sakta i oliv- och rapsoljan. Vispa tills du fått en tjock konsistens. Riv vitlöken och tillsätt den, citronsaft, mjölk och worchestersåsen.
5. Blanda salladen med dressingen och tillsätt sedan sardeller skurna i mindre bitar och riven parmesanost. Låt var och en ta brödkrutonger själv så att de inte blir soggiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar