Fisksoppa med apelsinsmak, 4 personer:
500-600 gram fisk, t ex sej
2 vitlöksklyftor
1 lök
1 fänkål
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
3-4 potatisar
4 msk olivolja
1-2 apelsiner
2 msk tomatpuré
0,5 gran saffran
salt och peppar
1 burk hackade tomater
1 liter fiskbuljong
persilja och dill
1. Börja med att hacka vitlöksklyftorna och löken. Skiva fänkålen och paprikan. Tärna potatisen.
2. Fräs löken och grönsakerna i olivoljan.
3. Riv skalet från 1 apelsin och ta sedan vara på saften. TIllsätt skalet och tomatpurén och fräs ytterligare. Tillsätt saffran och rör runt. Salta och peppra.
4. Tillsätt buljong och hackade tomater och låt koka ihop i ca 10 minuter. Tillsätt sedan fisken skuren i bitar och låt sjuda i några minuter. Smaka av med pressad apelsin. Avsluta med att tillsätta dill och persilja.
2011-02-22
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar