Det är lätt att rimma lax, men det tar några dagar. Det blir därför färdigrimmad lax ikväll.
När jag rimmar lax köper jag färsk lax som jag låter ligga i frysen i minst ett dygn.
Rimmad lax:
1 kg laxfilé
0,6 dl socker
1 dl salt
krossad vitpeppar
1. Blanda socker och salt och gnid in laxfilén med det. Lägg filén i kylskåpet och rimma i två dygn.
2. Häll bort vätskan och torka laxen innan du serverar tunna skivor tillsammans med dillstuvad potatis.
Dillstuvad potatis, ingredienser 4 personer:
8 potatisar
1 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
vitpeppar
1 näve färsk dill
1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Koka den och häll sedan av vattnet.
2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken och värm den. Rör ofta så att det inte bränns vid. Låt såsen koka i 3 minuter.
3. Tillsätt potatisen och rör runt. Avsluta med att tillsätta dill och vitpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar