Pumparisotto 4 personer:
400-500 gram pumpa
8 färska salviablad
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
peppar efter smak
4 dl carnaroliris eller annat risottoris
ca 1 liter hönsbuljong
parmesanost
1. Skär pumpaköttet i bitar och koka dem med salvian i ca 10 minuter. Ta vara på salvian. Häll av vattnet. Mosa pumpaköttet med en stamp. Strimla salvian.
2. Finhacka löken och fräs den i olivoljan. Tillsätt pumpan och salvian efter ett par minuter och låt dem fräsa med.
3. Tillsätt salt, peppar och ris och låt fräsa någon minut.
4. Tillsätt den varma buljongen lite i taget och rör under hela tillagningstiden. Riset är färdigt när det fortfarande är lite motstånd i risgrynet (efter 18 minuter!). Då ska risotton vara krämig. Servera risotton toppad med rikligt med parmesanost.
Grilla eller stek halloumin.
Tomatsallad
6 söta tomater
1/2 röd lök
1 näve hackad persilja
olivolja
balsamvinäger
salt och peppar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar