Risotto med rosésallad blir lite besk i smaken. Jag använder oftast just rosésallad eftersom det är svårt att hitta radicchio trevigiano, men ibland går det. Välj då det alternativet! Det är en röd och vit sallad med tunna lite vridna blad. Det finns också en variant som ser ut som röd endive. Den smakar också gott.
Risotto med rosésallad, ingredienser 4 personer:
200 gram rosésallad
1/2 gul lök
2 msk olivolja
2 dl rött vin
7-8 dl grönsaksbuljong
4 dl carnaroliris (eller annat risottoris)
1 msk smör
parmesanost
1. Skölj salladen och strimla den. Finhacka löken. Fräs salladen och löken i olivoljan.
2. Tillsätt riset och låt fräsa en halvminut under omrörning.
3. Tillsätt vinet och lite buljong.Låt koka upp. Rör och tillsätt buljong vartefter den kokar in. Risotton är färdig efter 18 minuter. Då ska buljongen ha kokat in, risgryna fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd och risotton vara krämig.
4. Tillsätt smör och parmesanost.
Sallad på vita bönor, morötter och selleri:
3 morötter
2-3 dl vita bönor
2 stjälkar selleri
saften av 1/2 citron
olivolja
1 näve färsk persilja
1. Skala och skiva morötterna. Förväll dem hastigt till önskad konsistens.
2. Finhacka persiljan. Lägg den i en salladskål. Tillsätt citronsaft och olivolja.
3. Tillsätt bönorna och morötterna. Salta och peppra och blanda om.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar