Spaghetti con le vongole, ingredienser 4 personer:
1 nät färska vongolemusslor, ca 1 kg.
500 gram spaghetti
3 msk olivolja
4-5 vitlöksklyftor
2 peperoncini
1/2 dl vitt vin
2 nävar färsk hackad persilja
1. Börja med att skölja musslorna. Lägg dem sedan i en sil i en stor bunke med vatten. Låt dem ligga minst 10 minuter. Musslorna släpper då den sand som finns i dem. Upprepa 3 gånger.
2. Koka upp pastavattnet.
3. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Lägg dem i en stekpanna med lock. TIllsätt oljan och hetta upp den. Låt vitlöken fräsa sig gyllene i oljan. Håll pannan lite på sniskan så att vitlöken inte bränns.
4. Tillsätt musslorna och vinet och sätt på locket. Se upp för det stänker från oljan! Musslorna öppnar sig efter några minuter. När alla musslor är öppnade tillsätts persilja, smulad peperoncino och eventuellt lite färsk pressad vitlök. Blanda ner den nykokta pastan och låt den gå runt några varv i stekpannan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar