2010-09-21

Tisdag: fiskpaella

Du behöver en paellapanna eller en vid stekpanna för att tillaga paella. Anrättningen sköter sig i stort själv när förberedelserna är färdig.

Paella, ingredienser 4 personer:
500 gram fisk skuren i munsbitar
300 gram räkor
1 röd paprika
1/2 gul lök
2 hela vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 dl gröna ärtor eller kikärtor
1 dl svarta oliver
1,2 liter fisk- eller grönsaksbuljong
5 dl grötris
1/2 paket saffran
salt
peppar
1 näve färsk persilja
1 citron

1. Tina och skala räkorna.
2. Skär paprikan i munsbitar. Skiva löken och hacka vitlöken. Börja med att fräsa grönsakerna i oljan tills de fått lite färg. Tillsätt ärtor, oliver, ris, saffran och buljong.
3. Låt paellan koka ihop i ca 10 minuter och tillsätt sedan fisken och låt paellan koka färdigt. Avsluta med att tillsätta räkorna.
4. Servera paellan med lite pressad citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar