2010-06-23

Torsdag: sallad med fetost och vattenmelon, focaccia

Dagens sallad är den sista på ett tag. Nu går jag på semester och kommer inte alltid ha tillgång till datorn. Jag kommer emellertid tillbaka till mitten av augusti. Hoppas att ni får en fin sommar med mycket sol, bad och god mat.
GLAD MIDSOMMAR!

Sallad med fetaost och vattenmelon:
blandade salladsblad
rödlök
400 gram fetaost
vattenmelon
svartpeppar
olivolja

1. Skölj salladen och gör en krans på tallriken av den.
2. Skär osten och melonen i kuber och lägg i mitten av tallriken.
3. Skiva löken och fördela jämt. Peppra och ringla över olivolja.

Focaccia:
1/2 paket jäst
2,5 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk olivolja
5-6 dl vetemjöl
rosmarin
lök
flingsalt
svarta oliver

1. Lös upp jästen i lite ljummet vatten. Tillsätt sedan resten av vattnet (ljummet), salt, olivolja och mjöl. Rör ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Baka ut degen och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Skiva under tiden löken och lägg den i lite olja. Då bränns den inte.
3. Tillsätt rosmarin, svarta oliver, lök och flingsalt. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar