2010-05-27

Torsdag: tomat- och paprikasoppa, chevrekräm

Servera dagens soppa med ett gott bröd och chevrekrämen nedan.

Tomat- och paprikasoppa, 4 personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 röda paprikor (ersätt absolut inte med gröna)
4 skivor vitt bröd
2 burkar hackad tomat
1,5 tsk socker
1,2 liter grönsaksbuljong (1 buljongtärning räcker om du inte kokar egen buljong)
peppar
salt
1 näve färsk basilika


1. Börja med att hacka löken och vitlöken och skära paprikan i bitar. Fräs dem lätt i olivoljan.
2. Tillsätt bröd, tomat, socker och buljong. Låt koka ihop i ca 20 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillsätt basilika och mixa soppan! Jag mixar inte hela soppan utan låter den se lite grövre ut.
5. Servera varje portion med lite ringlad olivolja.

Chevrekräm:
100 gram chèvreost
100 gram kesella
lite olivolja
svartpeppar
lite färsk timjan

1. Blanda chevren med de övriga ingredienserna till en slät röra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar