Idag blir det grönsaker, tunna skivor rostbiff och ett gott bröd.
Sparris:
500 gram sparris
1 msk smör
1 msk olivolja
1. Hetta upp smöret och olivoljan. Stek sparrisen på svag värme under lock i ca 7 minuter.
Tomat- och mozzarellasallad:
2 paket mozzarella (Galbani, Santa Lucia)
6 tomater
1 näve färsk basilika
svartpeppar
salt
olivolja
vinäger
1. Skiva tomaterna och mozzarellan och varva dem på en tallrik. Tillsätt basilikan och peppra (låt var och en salta själv).
Morotssallad:
6 morötter
1 stjälk selleri
1 näve persilja
salt
peppar
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
lite citronsaft
salt
peppar
1. Skala och skiva morötterna, (ca 1/2 cm tjocka). Förväll dem i ca 4 minuter eller tills de uppnått önskad konsistens. Jag vill att de ska ha ordentligt tuggmotstånd.
2. Skölj och skiva sellerin tunt tunt.
3. Blanda samtliga ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar