2010-04-26

Måndag: ugnsstekt kyckling, sallad

I kväll lagar jag kyckling. Jag tycker att det är för lite med en kyckling till 4 vuxna personer men till oss räcker det.

Ugnsstekt kyckling:
1 kyckling
1 kruka timjan
2 tsk salt
svartpeppar
1 citron
1 apelsin
vatten

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. För in hälften av timjanen under skinnet på kycklingen och fyll den med resten.
3. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lägg den på ett galler i en ugnsfast form med lite vatten i botten.
4. Spruta över lite citron och apelsin och skär resten av citronen och apelsinen i bitar och lägg i kycklingen.
5. Stek kycklingen i lite drygt en timme i ugnen. Låt den stå något före servering. Vispa under tiden ur skyn. Tillsätt eventuellt lite mer hett vatten och krydda. Lite honung kan göra susen.
6. Servera kycklingen med en stor sallad (gärna med bönor i) och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar