Till det här receptet har jag inspirerats av den toskanska rätten "papa al pomodoro", en slags tomat och brödgröt. Det låter läbbigt men det är faktist jättegott. I receptet ingår vitt bröd, jag använder gammalt bröd (inte mögligt!). Brödet kan ersättas med potatis men det ger inte samma smak. Att skiva avocado i soppan är något jag lärt mig av min till hälften mexicanske till hälften italienske svåger. Jag serverar soppan med bröd och prosciutto eller italiensk rosmarinskinka.
Tomat- och paprikasoppa. 4 personer:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 röda paprikor (ersätt absolut inte med gröna)
4 skivor vitt bröd
2 burkar hackad tomat
1,5 tsk socker
1,2 liter grönsaksbuljong (1 buljongtärning räcker om du inte kokar egen buljong)
peppar
salt
1 näve färsk basilika
2 avocado
fetaost
1. Börja med att hacka löken och vitlöken. Fräs dem lätt i olivoljan.
2. Dela paprikorna i bitar och tillsätt dem, bröd, tomat, socker och buljong. Låt koka ihop i ca 20 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Tillsätt basilika och mixa soppan! Jag mixar inte hela soppan utan låter den se lite grövre ut.
5. Servera varje portion med skivad avocado, fetaost och lite ringlad olivolja.
2010-02-04
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar