Om du inte hittar tigerräkor kan du använda vanliga svenska räkor. Det blir också gott. Trevlig helg!
Wokade räkor, 4 personer:
3 msk rapsolja
1 knippe broccoli
1 grön paprika
2 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
2/3 purjolök
300-400 gram nudlar
100 gram sockerärtor
500 gram tigerräkor
1/2 dl sweet chilisås
(1 msk fisksås)
1/2 lime
soya
(koriander)
1. Börja med att skölja broccolin och skära den i små buketter. Hetta upp 2 msk olja och tillsätt broccolibuketterna. Fräs under omrörning. Sänk eventuellt värmen och täck med ett lock. Broccolin är den grönsak som behöver längst tid för att mjukna.
2. Fortsätt med att skära paprikan, ingefäran, 1 vitlöksklyfta och purjolöken. Tillsätt dem och fräs runt. Jag vill ha kvar rejält med tuggmotstånd i grönsakerna. Lägg grönsakerna åt sidan.
3. Koka upp vattnet till nudlarna och koka dem enligt instruktionerna på paketet.
4. Koka upp vatten till sockerärtorna. Lägg dem i det kokande vattnet i max 1 minut. De ska vara krispiga. Jag kokar dem eftersom det varit mycket skriverier tidigare om att sockerärtor kan innehålla salmonellabakterier.
5. Hetta upp 1 vitlöksklyfta med 1 msk olja och låt oljan ta smak av vitlöken, ta sedan bort vitlöken. Tillsätt räkorna och fräs dem.
6. När räkorna är genomstekta tillsätts grönsakerna och de kokta nudlarna. Tillsätt också 1/2 dl sweet chili sås, eventuellt fisksås, lite limesaft och koriander. Låt var och en smaka av med soja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Toppenbra blogg! Var inne idag för första gången och kommer värkligen använda mig av dina bra recept.
SvaraRadera/Åsa
Vad roligt att höra! Varje måndag lägger jag in en inköpslista för hela veckan längst ned i inlägget. Kanske kan det vara till hjälp! Hälsningar Cecilia
SvaraRadera