Ikväll lagar jag kycklinglår till middag. Till det serverar jag sallad med kikärtor och marinerad lök. På middagsbordet står också en bit brieost och hårt bröd.
Kycklinglår 4 personer
2-3 kycklinglår per person
salt
peppar
torkad timjan eller rosmarin
Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklinglåren och lägg dem i en oljad ugnsfast form. Ugnsstek kycklinglåren i 25-30 minuter eller tills de är helt genomstekta. Linda en bit folie kring foten på några kycklinglår så kan barnen äta med händerna.
Marinerad lök
2 rödlökar
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
Skiva rödlöken så tunt som möjligt. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt löken och rör om.
Sallad
isbergssallad
rosésallad eller ruccola
tomater
gurka
selleri (tunt skuren)
kikärtor
Blanda ingredienserna i en skål. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger. Vänta med att salta. Saltet gör att salladen blir urlakad.
19.25 i kväll visar TV8 ett härligt brittiskt matlagningsprogram "Two fat ladies", titta på det!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar