2009-10-21

Ugnstekta kycklinglår med marinerad lök och sallad

Ikväll lagar jag kycklinglår till middag. Till det serverar jag sallad med kikärtor och marinerad lök. På middagsbordet står också en bit brieost och hårt bröd.

Kycklinglår 4 personer
2-3 kycklinglår per person
salt
peppar
torkad timjan eller rosmarin

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklinglåren och lägg dem i en oljad ugnsfast form. Ugnsstek kycklinglåren i 25-30 minuter eller tills de är helt genomstekta. Linda en bit folie kring foten på några kycklinglår så kan barnen äta med händerna.

Marinerad lök
2 rödlökar
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt
peppar

Skiva rödlöken så tunt som möjligt. Blanda olivolja, balsamvinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt löken och rör om.

Sallad
isbergssallad
rosésallad eller ruccola
tomater
gurka
selleri (tunt skuren)
kikärtor

Blanda ingredienserna i en skål. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger. Vänta med att salta. Saltet gör att salladen blir urlakad.

19.25 i kväll visar TV8 ett härligt brittiskt matlagningsprogram "Two fat ladies", titta på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar