2009-10-27

Spansk bondomelett

Onsdag kväll äter vi spansk bondomelett med salsa, sallad, tunna skivor av en italiensk rosmarinskinka, ett gott surdegsbröd (från bageriet) och tapenade. Börja med att tillaga salsan.

Salsa 4 personer:
1 grön paprika
1/2 lök
2 msk olivolja
cayennepeppar
1 burk hackade tomater
1 msk socker
1 msk vinäger

1. Finhacka löken och paprikan. Fräs den mjuk i oljan.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. 1 krm cayennepappar räcker om du inte vill ha det så starkt. Låt koka ihop medan du tillagar omeletten. Salsan kan även göras i förväg och serveras rumstempererad. Den håller dessutom i flera dagar.


Bondomelett 4 personer:
8 potatisar
2 msk olivolja
1 lök
8 ägg
1/2 dl mjölk
salt
peppar

1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Fräs den i olivoljan tills den blivit mjuk. Använd lock på stekpannan. Du kan också koka potatisen först och fräsa den direkt med löken.
2. Tillsätt löken och fräs den gyllene. Salta och peppra.
3. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta. Häll blandningen över potatisen och löken och stek tills omeletten är färdig och äggen stelnat. Det går också bra att lägga över potatisen och löken i en ugnsfast form och tillaga omeletten i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter.


Tapenade:
200 g svarta urkärnade oliver
3 msk olivolja
2 sardellfiléer
salt
peppar

Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer. Servera på en skiva bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar