Grön ärtsoppa, ingredienser 4 personer:
1 kg djupfrysta ärtor
1 gul lök
1 morot
2 potatisar
ca 1,5 liter vatten
(1 hönsbuljongtärning)
1/2-1 dl portvin
salt
peppar
1. Skala och dela löken, moroten och potatisarna i mindre bitar. Lägg dem och ärtorna i en kastrull och häll på vattnet. Tillsätt eventuellt en buljongtärning.
2. Koka grönsakerna i ca 15 minuter eller tills potatisen och moroten är mjuka. Använd en stavmixer för att mixa soppan slät.
3. Tillsätt salt, peppar och portvin.
Chèvretoast:
4 skivor gott vitt bröd
4 skivor chèvreost, ca 1 cm höga.
flytande honung
rucola
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Placera en skiva chèvre på varje brödbit.
3. Gratinera brödskivorna i ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått färg och börjat mjukna.
4. Servera toasten toppad med rucola och lite ringlad honung.
Ciao Cecilia, qundo la mia fantasia culinaria sparisce il tuo blogg mi ispira.
SvaraRaderaGrazie
Cinzia